Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Vyberte to správné osvětlení pro venkovní posezení

22/6/2017

Buďte venku jako doma. Venkovní osvětlení dodá tu správnou atmosféru místům stvořeným pro letní večery.

Zahrady, terasy a balkony. I ty nejmenší z nich mají nepopsatelné kouzlo a za teplých večerů a nocí lákají k posezení. Vítané rozšíření vnitřních prostor limitované až oblohou se může na několik dlouhých měsíců stát nejoblíbenějším místem vaší domácnosti. Proto byste venkovnímu osvětlení měli věnovat minimálně tolik pozornosti jako tomu vnitřnímu.

“Jednoduchá pravidla, která fungují při výběru a instalaci osvětlení v interiéru, neztrácejí svou platnost ani u exteriérových svítidel. V první řadě proto myslete na praktickou funkci osvětlení. Podle charakteru venkovního posezení a činností, které v něm vykonáváte volte osvětlení. Prostor určený čistě pro relaxaci si žádá jiná svítidla než místo, kde připravujete večeři. ”

Kromě čistě praktické funkce ale při zařizování venkovního prostoru nezapomínejte ani na estetickou stránku věci. Vhodně zvolené osvětlení dovede kouzelně dotvořit atmosféru otevřeného a přírodě blízkého posezení. Závěsné či stojací lampy ale i světla lemující chodníčky vám umožní prostor dotvořit přesně podle toho, co je vám blízké. Mohou být dominantou i jemným ale přesto výrazným prvkem v pozadí.

Santorini, moře variant a jasu

Robustní svítidla inspirovaná lucernami rybářských lodí vynikají variabilitou tvarů i barev. Evokují křik racků i setmělý přístav s lampami pobleskujícími na přídích pohupujících se kocábek, se kterými rybáři s tvářemi ošlehanými větrem a rozpraskanými do vrásek hlubokých jako zářezy hned ráno vyjedou na moře. Osobitost lampám z této kolekce dodává hlavně možnost zvolit si pořadí, barvu, počet i tvar stínidel, a tím i světelné efekty. Proměnlivé lucerny tak budou na vaší zahradě vyprávět vždy originální příběh.

Cala, jemnost a elegance

Chcete-li i pod večerní oblohou navodit atmosféru útulných kaváren zalitých měkkým světlem lamp s jemně strukturovanými stínidly, sáhněte po kolekci Cala. Jednoduchá kulatá stínidla na dřevěných nožkách, inspirovaných malířským stojanem, vydávají světlo v něžných tónech a konejšivých odstínech. Výrazně dekorativní osvětlení vynikne v prostoru ve variantě solitérní stojací lampy i nízké lampičky vhodné na stolky a zídky.

Bega, praktický pomocník

Zatímco designové lampy ve venkovních prostorách využijete převážně v létě, bez praktického osvětlení cest,cestiček, teras a fasád domů se neobejdete celoročně. Umně skrytá svítidla zabudovaná ve zdech či schodech jsou nevtíravým zdrojem světla, které tolik usnadňuje pohyb okolo budov. Technologie LED je nenáročná na provoz i údržbu a díky nekonečné paletě tvarů a barev se toto osvětlení hodí pro jakýkoli typ budov.

Pro zahradní prostory využijete některou ze sloupkových variant značky Bega. Praktické osvětlení může lemovat příjezdovou cestu i tu nejmenší z cestiček na vaší zahradě. Vychutnáte si jej nejen jako vizuálně líbivý prvek – zářící náhrdelník vinoucí se prostorem. Ale oceníte také pohodlí a bezpečí při pohybu po setmění.

No items found.