Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Středomořská romantika jménem Santorini

1/7/2015

Letní večery doslova vybízejí k posezení s přáteli v otevřené kavárně nebo zahradní restauraci, kde pofukuje teplý vánek, a vy si vychutnáváte sklenici skvělého vína. Nad hlavami se lehce pohupují květy vistárií a mezi nimi prosvěcují rybářské lucerny…. typická podvečerní romantika středomořského městečka. Nechejte se jí dále unášet, anebo ji přeneste k sobě domů v podobě venkovních svítidel Santorini od Marset.

Tyto závěsné lucerny působící vintage dojmem pochází z dílny španělského designérského studia Sputnik Estudio. Impulsem pro jejich návrh se stala myšlenka přenést ducha rybářských luceren do moderních interiérů a exteriérů. Designéři si zamilovali představu romantických světelných řetězů a v jejím duchu pracovali na návrhu světel Santorini. Do procesu tvorby chtěli vtáhnout i konečného uživatele svítidel. Proto jsou výsledkem dokonale variabilní lucerny, které si každý poskládá dle svého přání a pomocí příslušenství je může umístit téměř kamkoliv.

Základ svítidla Santorini tvoří foukaný skleněný difuzér společně s šedou polykarbonátovou konstrukcí, doplněný dokonale variabilními stínidly. Sami si pak můžete zvolit počet, barvu i uspořádání stínidel. Vybírat můžete z bílé, šedé a hořčičné barvy stínidel. Záleží jen na vás, kolik a v jakém pořadí a směru je na lucernu přidáte, a tím ovlivníte intenzitu a směr světla. Každé světlo tak může být jiné nejen na pohled, ale i plnit jinou funkci. Některé může sloužit k přímému osvětlení a jiné zase vytvářet romantickou atmosféru v podobě nepřímého světla.

Lucerny Santorini je možné upevnit s využitím příslušentsví mnoha různými způsoby. Jako stropní svítidla samostatně zavěšené od stropu, nebo jako uskupení ve tvaru romantické girlandy. Dále můžete Santorini upevnit na zeď či použít i jako stojací svítidlo. Novinkou v kolekci Santorini pro letošní rok je sofistikovanější systém upevnění svítidla u stropu a na zeď. Svítidla Santorini je možné umístit jak do interiéru tak díky voděvzdorné úpravě i do exteriéru.

No items found.
související svítidla
No items found.