Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Stojací lampy do interiéru

13/4/2020

Stojací lampy esteticky i funkčně doplňují interiér. Ať už je styl bydlení jakýkoliv, vždy je možné sáhnout po vhodné variantě stojací lampy, která dotvoří obývací pokoj nebo ložnice. Podívejme se společně na několik stylových verzí tohoto solitéru.

Lampa inspirovaná malířským stojanem

Stojací svítidlo Cala tvoří lehká a odolná konstrukce z přírodního dubového dřeva s příjemným bílým stínidlem ve tvaru válce. Konstrukce lampy je inspirovaná malířským stojanem. Cala je dostupná ve 3 velikostech s výškou 1400, 1650 a 1795 mm. Nejmenší a střední varianta je vhodná k pohodlnému sofa, zatímco největší varianta byla koncipována jako celkové osvětlení daného prostoru. Skrze stínidlo Cala vydává teplé a příjemné světlo a v prostoru vytváří útulnou atmosféru.

Skutečně minimalistická stojačka

Vizuálně jde o štíhlou skulpturu, elegantní linii, která jako by navíc emituje světlo, aniž by byl jeho zdroj na první pohled rozpoznatelný. Novou stojací lampu navrhl designér Joseph Lluís Xuclá tak, aby generovala světlo nepřímo, tedy odrazem.

Unikátní je také nasměrování světla, nesvítí totiž tradičně na strop, ale světlo je namísto toho namířeno na zeď. Jak sám designér říká: „Stěna je nejlepším přítelem svítidla High Line, a jako přátelé chtějí být blízko jeden druhému.“

Stojací lampa s velkými rameny

Stojací lampa Ginger se skládá ze štíhlé nožky, nastavitelného ramene a stínidla. Charakteristický prvek kolekce Ginger, ultratenké stínidlo nabízí rustikální provedení dubu nebo moderní dekor exotického dřeva wenge. Vyrobené je z tenké vrstvy dřevěné dýhy a papíru, stlačené pod vysokým tlakem, do podoby vysoce hladkého a tvrdého laminátového povrchu v tloušťce pouhé 4 mm. Ve středu svítidla je hliníkový difuzor lakovaný do matné černé barvy. Vnitřní strana stínidla je v bílé barvě pro zajištění ideálního odrazu světla, díky němuž Ginger osvětluje prostor příjemným světlem. Lampa je vybavena LED zdrojem.

Flexibilní a geometrická zároveň

Radon je lehká a mobilní stojací lampa, vyrobená z lisovaných materiálů. Vydává přímé světlo. Krk mezi tělem a stínidlem lampy je flexibilní a lze jej lehce natočit kamkoliv a zajistit optimální osvětlení, tam kde je zrovna potřeba.

No items found.