Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Skleněná svítidla Zafferano

6/6/2017

S radostí představujeme našeho nového dodavatele svítidel z ručně foukaného benátského skla Zafferano. Už je tomu víc jak třicet let, co italský designer Federico de Majo podlehl křehké kráse skla.

Materiálu ochotnému přijmout téměř jakýkoli tvar, obléknout téměř jakoukoli barvu. Jako stvořenému pro jemná svítidla zalévající interiéry takřka snovou září. Chcete-li do svého domova vnést nádech romantiky, jsou kolekce značky Zafferano skvělou volbou.

Romeo e Giulietta

Lustry z ručně foukaného skla své jméno nedostaly náhodou. Ve dvou výrazných tvarech v sobě nesou napětí i poetiku milostného dramatu. Díky nepřehlédnutelnému reliéfu s metalickým odleskem vypadají dobře v téměř jakémkoli prostoru. Interiér rozsvítí třeba v kovově zlaté, růžovozlaté, bronzové, v barvě antického zlata či jemně modré. Nepopiratelné kouzlo má i varianta z bezbarvého skla, ve které nádherně vyniká jeho struktura a lesk. Variabilita instalace umožňuje při použití svítidel z této kolekce v interiéru značnou svobodu. Lustry skvěle vypadají jednoduše zavěšené vedle sebe jako horizontální dominanta prostoru, ale efektní je i umístění skleněných baněk v dynamické spirále, která strhuje pozornost hrou světla na jednotlivých stínidlech.

Bonnie a Clyde

Jako tkané ze světla. Takové jsou lustry z kolekce Bonnie a Clyde. Svítidla ručně foukaná do podoby kompaktních oblých tvarů vnášejí do interiérů křehkost skla téměř nadzemsky plujícího v prostoru. Žebrování na jejich povrchu evokuje styl pohodlných starosvětských kuchyní, jejichž srdcem bývaly kuchařky přepásané naškrobenou zástěrou. Ovšem světlo, které vydávají, má k vybledlým fotografiím ze starých časů hodně daleko. I svítidla z této kolekce poskytují luxus svobody ve způsobu instalace. Vyniknou v obývacím pokoji i nad pracovní deskou, v pevných shlucích i strukturovaných závěsech. V jednoduché řadě nebo třeba v rotujícím víru tvořeném různě dlouhými závěsnými lanky. Nabízí se v odstínech jantaru, ametystu, šedé, světle modré nebo jako panensky čiré sklo.

No items found.