Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Poetický výsledek hry a experimentu

23/10/2020

Pohled do křišťálové koule může být zajímavý, ovšem jen v případě, že jste obdařeni jasnovidným talentem. To, co se skleněnými koulemi udělal španělským designér Jordi Canudas, je však mnohem napínavější.

Ne nadarmo je španělský designér Jordi Canudas nazýván alchymistou světla, který se svými svítidly snaží zachytit podstatu světla. Vášnivě rád experimentuje, doslova si užívá chvíle překvapení, když ze známých prvků vytváří něco zcela nového, stejně jako v případě svítidel z kolekce Dipping Light, které navrhl pro značku Marset.

Pozoruhodná barevná podívaná

Dipping Light v překladu doslova znamená ponořené světlo, jehož barevný efekt vzniká opakovaným namáčením skleněné koule do barvy. Různé vrstvy barvy vytvářejí na kouli pruhy, které filtrují světlo v různé intenzitě a dodávají mu fascinující tón a texturu. Barva samotná se tak stává zároveň stínidlem směrujícím světlo. Každá z barev také zbarvuje světlo do daného odstínu, čímž vytváří rozdílnou atmosféru. Ruční výroba dělá z každého kusu svítidla Dipping Light originál s jemným matným leskem, který je dokonalou tečkou za jeho vzhledem. V případě závěsných svítidel, je samotné zavěšení velmi nenápadné, takže nechává svíticí objekt dokonale vyniknout. Stolní lampy pak doplňuje elegantní mosazné podnoží. Rozsvícené svítidlo vyzařuje nádhernou duhu odstínů po celé místnosti a stává se tak doslova poetickým uměleckým dílem. Skvělé na těchto svítidlech je to, že se stávají poutavým objektem, i když zrovna nesvítí. Navíc, pokud se v interiéru sejde těchto svítidel víc, dají se z nich vytvářet ohromující kompozice.

Do předsíně, obýváku i do ložnice

Marset nebyl ochoten spokojit se s pouze dvěma velikostmi stolních lamp o průměru 13 a 30 cm, proto kolekci rozšířil o novou velikost o průměru 20 cm, která měla mezeru mezi stávajícími rozměry překlenout. Každá ze stolních lamp (s kabelem nebo v přenosné bezdrátové variantě s možností dobíjení pomocí USB) této kolekce je poutavým designovým kouskem pro noční stolek nebo stůl, polici či parapet. Nejpoetičtější světlo poslední doby může mít také podobu nástěnného nebo závěsného světla. Všechna svítidla se nabízí v šesti barevných variantách - zelené, žluté, modré, růžové, bílé a černé.

Absolutní svoboda při práci se světlem

Kolekce nabízí možnost pomocí základny vytvořit ze závěsných svítidel kompozice pro rozvěšení 3, 5, 9 nebo 19 světel a spojit tak více svítidel do jednoho světleného bodu, případně osvětlit i velké privátní i komerční prostory.

No items found.