Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

DCW éditions představuje nová svítidla

7/4/2022

Francouzský výrobce svítidel DCW éditions Paris, který se řídí heslem „Vyrábíme lampy, které milujeme“, přichází s novou řadou interiérových svítidel. Osobitý design a mistrovské zpracování dokonale reflektují jejich charakter, a i tentokrát na nové řadě svítidel intenzivně pracovali osvícení designeři s touhou vytvořit něco výjimečného.

Yasuke

Fantazii se meze nekladou. Stolní lampa svým tvarem připomíná zbroj japonských samurajů, krinolínu nebo dokonce vesmírnou loď. Yasuke je vyrobena z oceli a hliníku a lze ji snadno ovládat 2 samostatnými stmívači. Ty slouží k ovládání jasu i barevné teploty žárovky, od 2 700 do 3 400 K. Stolní lampu Yasuke navrhlo studio BrichetZiegler.

Tell me stories

Designérka Giulia Liverani navrhla velmi praktický světelný objekt, který spojuje estetiku s užitečnými funkcemi. Série Tell me stories je vyrobena z kovu, v černé, zlaté a stříbrné povrchové úpravě. Je osazena 2 difuzními světelnými zdroji s integrovanými LED diodami. Světla doplňují 2 poličky pro různé koupelnové doplňky a 2 různě velká zrcadla, z nichž 1 je zvětšovací. Mezi další užitečné funkce patří možnost otáčení polic kolem středové osy a možnost snadného nasměrování světel i zrcadel.

Armen

Stolní lampa, jejíž hlavní inspirací se staly geometrické tvary a matematické objekty. Armen je hrou prolínání a rovnováhy dvou jednoduchých tvarů – kužele a koule. Stejně jako v případě stejnojmenného majáku, i zde je světlo vedeno 3 kužely. Na kabelu a na lampě najdeme 2 přepínače umožňující měnit intenzitu světla a teplotu barvy.

Mono

Závěsné svítidlo vyzařující eleganci je doslova interiérovým klenotem. Navrhli jej 2 holandští designéři Esther a Sam ze studia Vantot. Nejvýraznějším prvkem celého svítidla je částečně satinovaný skleněný disk, který dokonale balancuje na tlumeném až teplém skleněném LED světle. Dalším neopomenutelným prvkem svítidla Mono je tzv. „Magicstick“ – stmívač v podobě tyčky vycházející přímo z LED zdroje.

Focus

Architekt Yuji Okitsu navrhl svítidlo složené ze 3 nebo 5 svíticích skleněných čoček zavěšených na matné černé nebo bílé konstrukci. Focus, jak už z názvu vyplývá, je synonymem pro soustředěnost. Yuji se inspiroval pozorováním pohybu těles v kosmu, které pak proměnil v objekty vznášející se ve světě beztíže. Svítidlo Focus tak v jakémkoli prostoru působí jako by bylo z jiné planety.

Novinky DCW éditions Paris si můžete prohlédnout na stránkách výrobce DCW éditions Paris.

No items found.