Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Nová značka svítidel DCW

19/11/2020

Francouzský výrobce svítidel DCW éditions Paris se řídí od roku 2008 heslem „Vyrábíme lampy, které milujeme.“ Svou cestu započal ikonickou kolekcí svítidel Lampe Gras a brzy přidal neméně osobité kolekce Mantis, Here Comes the Sun nebo In the Tube. Nyní najdete svítidla DCW také v nabídce Light Works.

DCW bez utuchání pokračuje v rozšiřování svého portfolia, ke spolupráci zvou stále nové, věhlasné designéry. A tak ve stáji výrobce DCW najdeme nejnovější kousky z kolekcí Respiro, Org nebo Aaro. Ve své práci hledí stále vpřed a svět designu a osvětlení nepřetržitě obohacují o nové nápady a ideje.

Bezpochyby nejikoničtějšími kousky jsou svítidla z kolekce Lampe Gras, dílo francouzského inovátora a vynálezce Bernard-Albin Grase. Navrhl je ve 20. letech minulého století jako industriální svítidla určená do továren, ateliérů a kanceláří. Svítidla vynikala svou jednoduchostí, robustním a přesto ergonomických designem a vůbec poprvé v historii se nějaká svítidla stala stejně oblíbenými v profesionálních prostorech, jako v těch rezidenčních.

Bernard-Albin Gras byl jedním z nejinovativnějších designérů 20. století. Funkční estetika jeho svítidel, zejména pak detaily jako ramena, základy nebo úchytky na hony předběhly tehdejší dobu. Brzy objevil přednosti a nadčasový design lamp Gras Le Corbusier, který je použil v nesčetně svých projektech po celém světě a stal se Grasovým nejzanícenějším podporovatelem.

Svítidla Lampe Gras a mnohé další najdete v kolekci svítidel DCW éditions Paris.

No items found.