Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Caravaggio – dědictví dánského designu

18/6/2015

Hlavní myšlenkou designérky Cecilie Manz bylo vytvořit jednoduché závěsné svítidlo s jemnými liniemi a nadčasovým designem. Jak však sama designérka říká, designu svítidla by neměla být věnována větší pozornost, než světlu samotnému. Z této ideje se zrodila série svítidel Caravaggio, propojující tradiční dánský design svítidel s moderním a dynamickým pojetím tvorby. Brzy po svém uvedení na trh v roce 2005 se svítidla Caravaggio stala ikonickým designovým kouskem.

Elegantní nadčasový tvar hliníkového těla tvoří kovové stínidlo s ladnými ženskými křivkami doplněné matným chromovým zavěšením vyrobeným z oceli. Jednoduchý textilní kabel dodává svítidlu pověstnou tečku a svou strohostí nijak nenarušuje celkové vzezření svítidla Caravaggio.

Zdroj světla je ve svítidle Caravaggio ukryt hluboko uvnitř stínidla. To zaručí, že nebude nikoho oslňovat. Naopak světlo směřuje dolů pod svítidlo i nahoru směrem k zavěšení a kabelu.

V řadě Caravaggio je možné vybírat z různých typů i rozměrů svítidel. Obsahuje jak ikonická závěsná svítidla v mnoha velikostech. Od malých o průměru 110 mm až po největší s průměrem 550 mm. Najdete zde i stojací lampy a stolní nebo nástěnné lampičky.

Svítidla Caravaggio jsou standardně k dispozici ve vysokém lesku v bílé barvě s šedým kabelem nebo černé barvě s červeným či černým kabelem. K desetiletému výročí si však řada Caravaggio zasloužila exkluzivní kolekci v matné povrchové úpravě. Tato novinka byla představena na dubnovém veletrhu svítidel Euroluce v Miláně v dubnu 2015 u příležitosti desátého výročí od uvedení řady Caravaggio na trh. V nabídce tak nově najdeme svítidla Caravaggio v tajemné matné černé barvě, nebo v sofistikované matné šedé či bílé barvě.

No items found.
související svítidla
No items found.