Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Designér Discocó je stejně nevázaný jako jeho svítidlo

16/2/2017

Discocó je vlajkovou lodí značky Marset, katalánského výrobce dekorativních svítidel. Nevázaný vzhled, inspirovaný rozkvetlou květinou, z něj dělá atraktivní designové svítidlo.

35 okvětních lístků je zevnitř lakováno na bílo pro dosažení maximálního odrazu, zvenku pak v lesklém či matném provedení a ve 4 barvách. I ve zhasnutém stavu na sebe poutá pozornost, při rozsvícení navíc spouští rafinovanou hru světel a stínů. Vyváženě kombinuje nepřímé a odražené světlo, navíc nikdy neoslňuje.

Nejprve multikulturní závodní plavec

Designér, stojící za návrhem svítidla je výrazná osobnost, stejně jako Discocó samo. Narozený v Německu, s francouzským jménem, belgickými předky a výrazným španělským akcentem, získaným během mládí stráveného na Kanárských ostrovech. Christophe Mathieu býval profesionálním plavcem, kterému uchvátil svět designu.

Dnes designér, zítra kdo ví

Studium interiérů absolvoval v Barceloně, v Miláně pak objevil kouzlo průmyslového designu. Nyní je jedním z pracovně nejstarších a nejzkušenějších designérů značky Marset, pro kterou vytvořil několik velmi zdařilých svítidel, vždy je však otevřený novým příležitostem. Nepopírá, že jednou možná nadobro opustí svět designu a bude se věnovat něčemu zcela jinému. Než se tomu tak stane, možná navrhne další svítidlo, které se bude rovnat oblibě Discocó.

No items found.